Jesenje čarolije u Sečnju

VII po redu manifestacija „Jesenje čarolije“ u organizaciji Udruženja žena „Naš osmeh“ iz Sečnja održana je u petak, 13. septembra. Manifestacija je zbog loših vremenskih uslova održana u domu kulture.


Udruženje žena „Naš osmeh“ iz Sečnja, spaja ljude iz celog okruga. Vojvodina je poznata po raznovrsnoj kuhinji i spremanju zimnice. U holu su udruženja žena iz naše opštine i okoline imali svoje štandove. Osim džemova, salata, likera, kompota, bilo je još mnoštvo đakonija koje su spremile vredne ruke naših žena. One su se potrudile da probude duh pređašnjih vremena.
U velikoj sali održana je priredba „Dečiji jesenji festival“ u kojoj su učestvovala deca iz osnovnih škola opštine Sečanj i predškolske ustanove „Poletarac“.


-„Mi smo Udruženje koje voli da se oproba u različitim sverama. Tako smo do sada priređivali modne revije, putovanja, književne večeri, razne kulturno – umetničke programe… Ovoga puta sugrađane smo obradovali dečijim festivalom Osnovnih škola iz opštine Sečanj. Ono što mami osmeh na licu svakog čoveka jeste dečija radost. Ovo je dan za pamćenje, jer se 200 dece okupilo na jednom mestu. Radost, sreća, igra…najveća atrakcija su bili mališani iz Predškolske ustanove Poletarac. Oni su bili mala pokretna pijaca… Jabuke, grožđe, paprike, lubenice… sve u znaku „Jesenjih čarolija“.
Ovom prilikom se zahvaljujem lokalnoj samoupravi opštine Sečanj i Turističkoj organizaciji na svesrdnoj pomoći i podršci u našem radu. Posebna zahvalnost Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, za finansiranje ove manifestacije.“, za NMR Info izjavila Mirijana Dangubić, predsednica udruženja „Naš osmeh“.

Galerija slika „Jesenje čarolije“

Galerija slika „Dečiji jesenji festival“

jesenje čarolijenaš osmehsečanjudruženje žena
Komentari (0)
Dodaj komentar